According to WAEC, the Advanced Business Certificate Examination is available to both school and private candidates, i.e. candidates attending schools that prepare them for the examination and candidates who study privately towards the examination.
The West African Examinations Council (WAEC) ABCE May/June is usually conducted by in May/June each year for both Single Subject and Group Entry.
The Council however postponed the conduct of the ABCE May/June examination amid the outbreak of the novel coronavirus that has halted many academic activities in the country.
WAEC in a statement copied to Georgeweb.org announcing the postponement of the ABCE May/June assured it would at the appropriate time communicate the ABCE timetable for the relevant stakeholders and the general public.
Download 2020 ABCE timetable for May/June
As part of the effort to help the 2020 candidates, we have made the ABCE timetable downloadable here.
|Wednesday5th August, 2020||0311/0||Office Administration & Practice||3 hours||8:30 a.m – 11:30 a.m|
|0301/0||Auditing||3 hours||8:30 a.m – 11:30 a.m|
|Friday7th August, 2020||0309/1||Information Technology 1 (Practical) (1st Set)(2nd Set)||2 hours2 hours||8: 30 a.m – 10: 30 a.m12:00 noon –2:00 p.m|
|Tuesday11th August, 2020||0306/0||Cost and Management Accounting||3 hours 10 mins.||8:30 a.m – 11:40 a.m|
|Thursday13th August, 2020||0308/0||Financial Accounting||3 hours 10 mins.||8:30 a.m – 11:40 a.m|
|0313/0||Typewriting||2 hours 40 mins.||8:30 a.m – 11:10 a.m|
|Monday17th August, 2020||0315/1||Human Resource Management 1||2 hours 30 mins.||8:30 a.m – 11:00 a.m|
|0315/2||Human Resource Management 2||1 hour 30 mins.||1:00 p.m – 2:30 p.m|
|Wednesday19th August, 2020||0302/0||Business Communication||3 hours||8:30 a.m – 11:30 a.m|
|Friday21st August, 2020||0319/0||Taxation||3 hours||8:30 a.m – 11:30 a.m|
|0316/0||Information Systems||3 hours||1:00 p.m – 4:00 p.m|
|Tuesday25th August, 2020||0307/1||Economics 1||2 hours 30 mins.||8:30 a.m – 11:00 a.m|
|0307/2||Economics 2||2 hours||1:00 p.m – 3:00 p.m|
|Wednesday26th August, 2020||0304/0||Business Law||3 hours||8:30 a.m – 11:30 a.m|
|0309/2||Information Technology 2||2 hours 30 mins.||1:00 p.m – 3:30 p.m|
|Thursday27th August, 2020||0310/1||Marketing 1||2 hours||8:30 a.m – 10:30 a.m|
|0310/2||Marketing 2||1 hour 30 mins.||1:00 p.m – 2:30 p.m|
|Tuesday1st September, 2020||0305/0||Business Mathematics||3 hours||8:30 a.m – 11:30 a.m|
|0314/0||Hardware and Networking||3 hours||1:00 p.m – 4:00 p.m|
|Thursday 3rdSeptember, 2020||0303/0||Business Finance||3 hours||8:30 a.m – 11:30 a.m|
(1) DIFFERENCE IN TIME ON QUESTION PAPER AND TIMETABLE
Where the duration indicated on the question paper differs from that on the timetable, the one on the question paper should be followed.
(2) EXTRA TIME FOR BLIND AND DEAF CANDIDATES
Blind and deaf candidates are to be allowed one and half (1 ½) times the time allotted to other candidates.